Tämä sivu on tulostettu Ouran Partiolaiset Oy:n internet-sivuilta (www.ypOupa.fi) lauantaina 21.5.2022 klo 18:19Etusivu > Merikarvian partiohistoria > Ouran Pojat 1940-1949 > Partiopojat Presidentin vastaanotolla

Partiopojat Presidentin vastaanotolla

Jukka Uusitalo, 7.12.2008

Meitä oli joukko merikarvialaisia partiopoikia Erkki Hakasalon johdolla Helsingissä joskus 40-luvun loppupuolella partiolaisten suuressa valtakunnallisessa juhlassa. Tasavallan presidentti J.K. Paasikivi oli järjestänyt vastaanoton linnaan. Mekin menimme sinne. Kun tulimme linnaan, ei siellä ollut ainuttakaan partiopoikaa, ainoastaan virkapukuinen vahtimestari. Erkki kysyi vahtimestarilta aitoon merikarvialaiseen tyyliin: ”Onko isäntä itte kotona?” Vahtimestari kertoi ystävällisesti, että isäntä on kyllä talossa, mutta vastaanotto on päättynyt noin tunti sitten. Samalla meidät ohjattiin määrätietoisesti ulos.

Oli käynyt niin, että vastaanotto oli 13-14 ja olimme ymmärtäneet, että se oli kolmesta neljään. Näin jäi Paasikiveltä meidän tapaaminen toteutumatta. Mahtoiko tuo sitä paljoakaan harmittaa?

Jukka Uusitalo

Kirjoittaja ei ole myöhemminkään tavannut Suomen presidenttejä.
Ouran Partiolaiset • Puh (02) 620 4630 • www.ypOupa.fi • etusivu.sukunimi@ypOupa.fi